Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​ROTASYON ÖNEMLİ...

17 Sunday 2016
İlk yarıda Torku Arena’da 1- 1 berabere kalan iki takım Manisa’da karşılaştı. Çok gol atan ile çok gol yiyen iki takımın mücadelesini Torku Konyaspor, ilk yarıda bulduğu gollerle 2 – 0 kazandı.

Zaman zaman rüzgârın hızına yetişemeyen oyuncuları, zorlayan ikinci bir faktörde zeminin kötü olmasıydı.

Maçın ilk dakikalarında ev sahibi ekip baskı kurmak için Torku Konyaspor yarı alanına yerleşmeye çalıştı. Özellikle ilk dakikalarda Mehmet Uslu’nun peş peşe anlamsızca rakibe kaptırdığı iki top, Rodallega’yı Serkan’la baş başa bırakmış olsa da Akhisar sonuç alamadı.

Uslu’nun zaman zaman yaptığı bu tür hatalar çok ciddi şekilde takımı zor durumda bırakıyor. Kendisine ikinci yarı çeki düzen vermesi gereken bu oyuncunun bu hatalarını neyse ki savunma oyuncuları kapatıyor.

İlerleyen dakikalarda dengeyi kuran Torku Konyaspor, orta alanda pas yüzdesini arttırarak rakip ceza alanına girmeye çalıştı. Skubıc’ın ilk onbirde yer aldığı karşılaşmada ekibimizin bulduğu goller, bu oyuncunun olduğu bölgeden geldi. İlk maçında ikinci golün asistini yapan Skubıc, herkes gibi benden de geçer not aldı.

Top ayağına yakışıyor, hareketli, disiplinli, görev adamı izlenimi veren Skubıc, bundan sonra ilk onbir adamı olarak görülebilir. Ancak bu bölgede oynayan Ömer Ali’nin ikinci yarıda sol açıkta oynaması şaşırttı açıkçası.

Takımın vazgeçilmezlerinden olan Ömer Ali’ye mevkii ayarı yapan Aykut Kocaman, alınması muhtemel sol bek ve orta saha oyuncusu geldiği zaman, elinin dahada güçleneceğini düşünürsek, hedeflenen 50 puan ve üzeri çokta zor olmamalı. Rotasyon açısından kulübenin zenginliğine ihtiyacı olan Torku Konyaspor, bu sorunu hallettiği takdirde oyuncularını farklı alanlarda oynatmak zorunda kalmayacaktır. Rotasyon çok önemli.

Ayrıca Rangelov’un bu maçta gol atmasına tıpkı Mustafa Durmuş gibi bende çok sevindim. Yani bir forvetin görevi gol atmaksa, şimdiye kadar bunu başaramayan Bulgar oyuncu için bende çok sevindiğimi belirtebilirim.

Süper Lig’in ilk yarıda adından çok söz ettiren Akhisar Belediye’ye bu sezon evindeki ilk yenilgiyi tattıran Torku Konyaspor, sonraki haftalar için iyi sinyaller vermiş olsada, ilk yarıya oranla çok daha çetin geçecek olan lig’in, ikinci yarısında asıl rakiplerine karşı puan anlamında üstün olmalı. Bu da Akhisar maçında olduğu gibi kendi rakiplerine karşı puan kaybı yaşamaması anlamına geliyor.

Önümüzdeki hafta iki kez Kayserispor ile karşılaşacak olan yeşil beyazlılar, dersini iyi çalışmalı. Çünkü bu maçtan da çıkarılacak üç puan, Galatasaray maçı için büyük bir motive olacak.

Bu hafta konuk edeceğimiz Kayserispor hakkındaki önemli notları sonraki yazımda bulabilirsiniz.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English