Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​SIRADAKİ BAŞAKŞEHİR TEMKİNLİ OLMAK LAZIM...

19 Monday 2015

Torku Konyaspor, galibiyet serisine devam ederken, sistem açısından da istikrarı koruma çabası içerisinde. Her hafta  oyun anlamında üzerine koyarak ligde iddialı konuma gelen Torku Konyaspor, diğer yandan da gol yollarındaki problemi çözmek için uğraş verirken, bu konuda çalışmalarını sürdüyor. 

Elindeki kadroyu birkaç haftadır ofansif olarak kullanma çalışan Aykut hoca, alışmadığımız bir şekilde iki haftadır çift forvet taktiği ile rakipleri mağlup etme başarısını gösterdi. Özellikle oyun anlamında çok eleştirdiğim Aykut hocanın, Trabzon ve Gaziantep karşısındaki sistemi, tutmuş durumda.

En azından yediğinin fazlasını atabilen bir Konyaspor izleyebiliyoruz artık. Ligin en çok koşan takımı olan yeşil beyazlıların geçtiğimiz hafta sonu en dikkat çekici hatası isabetli pas yüzdesiydi. Topun şiddetini ve adresini çoğu zaman doğru uygulayamayan T.Konyaspor gol yemesine rağmen kendi sahasında kazanma azmini ve arzusunu oyuna yansıtınca, hem oyun üstünlüğünü ele geçirdi, hemde taraftara güzel bir oyun ve sonuç hediye etti.

Güzel oyunla üç puan kazanmak gerçekten çok önemli. Geçen hafta yine milli bir heyecan yaşayan Torku Arena ve 42.000 taraftarın verdiği pozitif enerji, yeşil beyazlı ekibe yansımış durumdaydı.

Bu istikrar ve seri devam ettiği müddetçe,çÇok eleştirdiğim Aykut hocayı tebrik etmesini de bilirim.

Kendisinin geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamasında 7. 8. haftalar da değişik bir Konyaspor izleyeceğiz ve izlettireceğiz biraz sabır demişti. Sabrettik ve sonucunda daha iyi bir ekip karşımıza çıktı.

Tam anlamıyla yüzde yüzü yakalayamayan sistem bana göre haftalar ilerledikçe daha iyi olacaktır. Lig başından bu yana beklediğimiz oyuna yakın, iki maç izledik son iki hafta. Deplasmandan gelen puanlar ve evinde kaybetmeme alışkanlılığı nedeniyle ilerleyen haftalar için iyi sinyaller veren takımımızı bundan sonraki haftalar bekleyen en büyük tehlike, konsantrasyon olacaktır. Seriye devam edebilmek için varını yoğunu ortaya koyarak  uğraş verecek olan oyuncular ister istemez, psikolojik olarak maç içerisinde biraz stres yaşayabilirler. En azından mağlup olmayalım stresi oyuncularımıza hata yaptırabilir. Ama bunun önleminide tabiî ki alacak teknik ekipteki tecrübeli kişiler motivasyon anlamında oyuncuları uyaracaktır diye düşünüyorum. En azından, öz güveni yakalamış olan T.Konyaspor’un en büyük rakibi yine kendisi olacaktır.

Her takım tabiî ki inişli çıkışlı bir sezon geçirir, Allah korusun T.Konyaspor’un puan kaybı yaşayacağı haftalarda olacaktır. Ama önündeki hedef tahtasında daima ilk beş olduğunu bilmelidir diye düşünüyorum.

Bu yüzden, bu hafta sonu İstanbul’da başakşehir deplasmanına gidecek olan takımımız dördüncü sırada olduğunun bilinci içerisinde mücadele edecek ve yenilmeden dönecektir düşüncesindeyim.

Çünkü Başakşehir, aslında iyi bir kadroya sahip olmasına rağmen, ilk 8 haftalık periyodda geçen sezonki hızlı futbolunu sahaya yansıtamıyor. Yansıttığı zaman ise savunmasında açıklar veriyor. Milli kaleci Volkan Babacan dışında Visca, Bekir, Emre Belezoğlu gibi etkili elemanları olsada rakiplerini genelde kanatlardan gelen toplarla mağlup etmeye çalışan bir ekip. Kanatların yanı sıra Emre Belezoğlu’nun orta alandaki becerisi ve derinlemesine attığı paslara dikkat edilmesi gerekiyor.

Abdullah Avcı’nın takımı ligde, ben yazımı yazdığım bu saatlerde 1 maçı eksik olarak 9 puanla 13. Sırada bulunuyordu. İlk hafta kendi sahasında Antalya’ya, ikinci hafta Kasımpaşa’ya mağlup oldular. Üçüncü hafta ise yine kendi sahasında Bursaspor karşısında aldıkları ilk üç puanla yükselişe geçtiler. Bu haftaya kadar Beşiktaş ve Galatasaray’a mağlup oldular.

İstikrarsız oyun ve skorlar alan Başakşehir, savunmasındaki sorunları milli maç arasında çözemedilerse T.Konyaspor Fatih Terim stadından mağlup olmadan dönebilir diye düşünüyorum. Ayrıca ev sahibi ekip, Lig’de galip geldiği maçlarda tek farlı skorlar elde ediyor olmasına rağmen bu skorlar genelde 2 – 1 olarak sonuçlanmış.Yani tek gole yetinen bir oyunları yok. Sadece Kayseri deplasmanında 1 – 0 lık skorla galip geldiler. Sonuçta gol yollarında etkililer ancak savunması o kadar aktif değil. Bu yüzden Torku Konyaspor’un oyun taktiği gereği ( son iki haftanın ) bu maçtan puan yada puanlarla döneceği düşüncesindeyim.

Konyasporu bekleyen tehlikeyi yukarıda belirtmiştim. Ama başka bir tehlike daha var. Yazımı yazarken aklıma geliverdi. En büyük tehlikelerden biride sakın ve sakın, takım havaya girmemeli ve ayakları yere basmalı. Bunu neden belirtiyorum, çünkü ligde 15 puanla 4. sırada olan bir takımız.

Kalın sağlıcakla.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English