Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Sultanlar, milliler ve efelerin ortak noktası!..

10 Sunday 2023
Önce filenin efeleri, sonrada  Milli takımın  Ermenistan beraberliği bizleri fazlasıyla üzdüğü gibi Sultanların başarısının da önüne geçti. Önce bizi gururlandıran, sevindiren Sultanlardan başlayalım. Büyük bir başarı örneği göstererek Dünya’nın 1 numarası olan kızlarımız, ardından Avrupa’nın en büyüğü olabilmek için, zirvenin gediklisi  olan Sırbistan’ı finalde devirerek 85 milyonu sevindirdi ve gururlandırdılar. Tabiiki bu hikâye yıllardır çalışmanın, emeğin ve doğru zamanda doğru işler yapmanın birikimiydi. Meyvelerini yemeye başladığımız bu başarılar bittimi ? Hayır. Şimdi sırada Olimpiyat elemeleri ve olimpiyat şampiyonluğu var. Onun için daha çok çalışmak gerektiğini düşünerek, hemde iklim ve gece gündüz farkına alışabilmek amacıyla, 16 eylül deki ilk maçı olan Porto Riko karşılaşması için, önceki gün ( 08 Eylül 2023 ) 15:30 da THY ile Dünya ve Avrupa şampiyonu apoletiyle Japonya’ya uçtular. Sultanlarımızın yolu açık, başarıları daim olsun.Simge AKÖZ’den, Melissa VARGAS’a kadar her birine ayrı ayrı başarılar diliyor ve favori olarak Eskişehir yeni stadyum zeminine Ermenistan’ı konuk etmek için çıkan Millilerimize geçmek istiyorum. Kadınlar voleybolunda Guidetti,den boşalan ve baş antrenörlüğe getirilen Santarelli gibi acaba eyvah mı diyeceğiz korkusuyla geldiğimiz ama korkumuzun yersiz olduğunu anladığımız bir olayı şimdi de Milli takımımız için yaşıyoruz. Geçen yıldan bugüne kadar Stephane Kuntz’u bir şekilde kurtaran maçlar olduğunu söyleyebilirim. Ancak tam millilerimiz kendine geldi, Kulüpler bazında ülke puanımız yükseldi dediğimiz anda, üstelik favori olmamız gereken bir maçta maalesef iki puan heba ettik. Ermenistan’ın guruptaki iddiasını devam ettirmek için maçın zor geçeceğini biliyorduk. Ama karşısında gururla Türkiye var diyemiyorduk. Çünkü yıllardır bir türlü yapılanamayan kadro ve bu maçı alırız gibi fazla özgüven sonucu böyle sonuçlar çıkabiliyor. Bunun önlemini almakta hem TFF yönetimine hemde başta sayın Kuntz olmak üzere teknik ekibe düşüyordu ki, hatalar zincirine kişisel görüşüm Ermenistan maçının ilk onbirindeki yeni halkalar eklendi. Artı takım koşmuyor  adeta yürüyordu. Mert GÜNOK, Çağlar ve Bertuğ dışında bu maçta hiç kimseyi tanıyamadık. Sonuç elimizdeki üç puanın ikisi kayboldu gitti. Neden derseniz Ermenistan çok mu iyiydi ? Hayır biz çok kötüydük. İşin özeti bu. Şimdi TFF her ne kadar yalanlasada bazı dedikodular dolaşmaya başladı, Acaba Milli Takımda KUNTZ dönemi sonamı eriyor bekleyip göreceğiz. Sözü geçen hocalardan, daha önce  şans verilen ama bu şansı kullanamayan Abdullah AVCI’nın bana göre Milli takıma katkısı olmayacağını düşünerek yazımın son cümlesini Filenin efelerine ayırdım. Sultanlar olurda Efeler neden olmasın ? demekki bazı şeyler eksik veya yanlış gidiyor.  Onun  için moral bozmak yok, çalışmaya devam. Demekki başarının ortak noktası çok çalışmak, istemek ve sevmekten geçiyor.
Kalın sağlıcakla.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English