Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​T.Konyaspor hazır mı?

11 Tuesday 2015

Uzun süren aranın ardından özlediğimiz Spor Toto Süper Lig, Hasan Doğan sezonu nihayet Cuma günü başlıyor. Takımlar transferleri ile hazırlık maçları ile bu sezon başarı elde etmek isteyecekler.
Torku Konyaspor ise yeni sezon hazırlıklarına Konya’da devam ediyor.  Cumartesi günü Torku Arena’da oynadığı Raja Casablanca hazırlık karşılaşmasında takımın lige yüzde 60 – 65 hazır olduğunu gördüm. Fas takımı genç, dinamik, daha çok koşan ve sert oynayan bir oyun ortaya koydu. Torku Konyaspor ise oyunun kontrolünü elinde tutarak rakibine gol izni vermedi ancak rakip özellikle ilk yarıda net pozisyonlar buldu. Kaya, başarı grafiğini yükselterek eldivenleri Serkan’a kaptırmayacak gibi görünüyor. Kritik kurtarışları olan Kaya’nın önündeki defans elemanları diyalog eksikliği yaşıyorlar. Defans kurgusunda ve dizilişinde kısa sürede halledilebilecek küçük sorunlar var. Benim kafamdaki soru işareti olan Dossa Junıor, Alban Meha ve Selçuk Alibaz cumartesi günü bu soru işaretlerini yüzde seksen kaybettirdiler. Özellikle Dossa beklediğim Dossa’nın üzerinde bir oyun sergiledi. Meha ve Selçuk ise tam anlamıyla hazır olmamış olsalarda ilk onbir oyuncuları diyebilirim. Sissoko iyi Traore uyum sorununu henüz atlatamamış gibi. Genel olarak baktığımız zaman takımı  lige hazır ancak, acil olarak gidermesi gereken bir takım eksikleri olduğunu gördüm.  Raja Casablanca karşısında, orta alanın göbeğinde ve defansın solunda ciddi sorunlar yaşayan yeşil beyazlılar, Torje’nin eksikliğini yaşıyor diyebilirim. Sağda Ömer Ali’nin  Dossa ile iyi bir iletişimi var. Gol yollarında H.İbrahim Sönmez fırsatçılığını kullanırsa Marica ve Bajic’ın gerisinde kalmaz.

Bajıc’i birkaç maç sonra hatta uyum sorununu da eklersek, 6-7 hafta sonra Bajic olarak izleyebiriz. Geçtiğimiz sezonun son haftalarında yükselişe geçen Rangelov ise bana göre iyi bir yedek. Yalnız eğer yeşil beyazlılar bol gol atmak istiyorsa, gol yollarına gidecek, derinlemesine ve öldürücü paslar atabilecek, asist yapacak bir oyuncuya çok acil ihtiyacı var. Evet Torje ve Hleb’in yeri çok ama çok acil doldurulması gerekiyor. İşte böyle bir Torku Konyaspor’un rakipleri karşısında, koyduğu Avrupa hedefini tutturabilmesi için forvet arkası ve orta alananın ortası ile sol kanat transferleri olmazsa olmaz. Geniş kadro  sayesinde belkide bu bahsettiğim açıklar kapatılabilir. Bunun arayışı içerisinde olan Aykut Hoca’nın en büyük sıkıntısı 10 numara olacak. 10 numaraları pek sevmeyen hoca bu konuda neler düşünüyor bilemem ancak, Akhisar karşısında alınacak bir üç puan ile lige başlamak çok önemli.

Taraftar konusunda geçen sezonu biraz arayacak olan yeşil beyazlılar, zor geçecek 5 haftalık periyotta takım olgusunu oturtması ve arayış içinde olmaması gerekmektedir. Her sezonun ilk haftaları sürpriz sonuçların çıktığı haftalardır. Lige her takım iyi başlamak için deplasmanda bile varını yoğunu ortaya koyarlar. Bu yüzden birkaç haftalık periyot Torku Konyaspor için ne kadar önemliyse rakipleri içinde aynı önemi taşıyor. Akhisar Belediye maçının ardından Kayseri’den gelecek puan ya da puanlar üçüncü hafta Konya’da oynanacak olan Galatasaray karşılaşmasına yansıyacaktır.

Bunun bilinci içerisinde olan Torku Konyaspor camiasına 2015 – 2016 sezonu için başarılar diliyor, oyuncuların koyduğu avrupa hedefini tutturmalarını temenni ediyorum.
Kalın sağlıcakla.
 

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • kuazar

    Hocam torje avucumuzun içinden uçtu üstelik sezon sonunda serbest kalacak. Hlebi göndermek için üstüne para verdik. Mehmet i osmanlıya kaptırdık tolgayı sezon ortasında bedavaya verdik bu transfer komitesi becerksiz. Yazın bunları

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English