Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​TELAFİLER TAKIMI

18 Wednesday 2015

Spor Toto Süper Lig'in Süleyman Seba Sezonu’nda ikinci yarının ortaları yaklaşırken Torku Konyaspor, henüz kendini bulabilmiş değil. Halâ telafi peşinde koşuyor. İstikrarı bir türlü yakalayamayan yeşil beyazlıların teknik heyeti, oyuncusu, yöneticisi herkes, alınan her mağlubiyetin ardından dile getirdiği  açıklamalar artık insanları güldürüyor. Önümüzdeki maçta telafi edeceğiz. Neyin telafisi onuda anlamış değilim. Bir maç kaybet kaza oldu, telafi edeceğiz. Bir sonraki maç talihsiz gol yedik, hakem etki etti, önümüzdeki hafta telafi edeceğiz. Güldürmeyin insanları.

Uyanın Torku Konyaspor camiası uyanın, siz telafi peşinde koşarken, lig bitiyor bundan haberiniz varmı ? Yok böyle bir acizlik, olmaz böyle vurdumduymazlık. Gören T.Konyaspor sahipsiz diyecek. Konyaspor’un sahibi olan ve her maç en az 13 – 15 bin standardını yakalayan taraftardır bu takımın sahibi. Yepyeni stadyumda heyecanı yakalayan, hisseden, Konyalı sporseverdir. Bunu kimse inkâr edemez, etmemeli. Artık sinir katsayıları gırtlağına kadar gelmiş olan ancak sabrını koruyarak, takıma zarar vermek istemeyen bu taraftarın da patlama noktası vardır.  O patlama noktası Sivas maçında ortaya çıkmıştır.  Sezon başında beklentilerin çok altında kalan bu takım, herkes için hayal kırıklığı yaratmıştır. İşte o hayal kırıklığının verdiği sinir boşalmasıdır bu. Peki buna sebep olan nedir ?

Söyleyim. Sezon başında yapılan transferlerin, yeniden anlaşılan ve kaybedilmek istenmeyen oyuncuların sözleşmelerinin uzatılması, yeni stad enerjisi, taraftar potansiyeli, yapılan açıklamalar, ister istemez çıtayı yükselmiştir. Olması gerekende budur zaten. T.Konyaspor bu kadrosuyla çok iyi yerlerde olması gerekir. İyi oyunculara sahip olan yeşil beyazlı takımımız, ne hikmetse bir türlü doğruyu bulamamanın sıkıntısını yaşamaktadır. Takım kadro olarak istenilen düzeyde ve iyi isimlere sahip, oyuncuların yüzde 80’ı zaten geçtiğimiz sezondan kalan isimler. Yani aynı oyuncular geçtiğimiz sezon ligin dibinden çıkıp tribünleri heyecanlandıran bir oyun sistemiyle ligi 42 puanla 11. sırada bitirdi. Nasıl oldu ?  zamanlaması yanlış, ancak, verilen kararı doğru yaparak.

Pekâla bu sezon neler yanlış gidiyor da tribünler bu kadar tepkili ?

İşte bu sorunun cevabını benim kişisel görüşüm olarak şöyle tanımlamak istiyorum.

Bu takım, dikine oynayan bir takım kimliğini kaybederek, yan pas geri pas mantığı ile gol aramaktadır.

Bu takım, oyuncularını asıl mevkilerinde değil, anlamsız mevkilerde kullanmaktadır.

Bu takım, mevkilerinde daha verimli olacak olan oyunculardan kurulu değildir.

Bu takım, yabancılarından yeterince yararlanamamaktadır.

Bu takım, gol atmakta zorlanırken, kolay gol yiyerek konsantrasyonunu kaybetmektedir.

Bu takım, atılan golden sonra, ikinci üçüncü golü atmak için çaba göstermek yerine skoru korumak mantığı içerisindedir.

Bu takım, tribünleri heyecanlandıran, bir yapıya sahip değildir.

Daha daha, böyle olumsuz bir çok maddeyi sıralayabiliriz.

Bu yüzden yönetimin, teknik heyetin, taraftarlardan ziyade, yaptıkları hataları gündeme almaları gerekmektedir. Taraftar küserse bu günkü hevesi bile bulamaz  bu Konya. Taraftarlara cevap vermek yerine sorumluların beşer beşer yenilen gollerin, Türkiye kupasındaki ciddiyetsizliğin, evinde kazanması gereken maçları kaybetmenin, açıklamasını, hesabını vermelidir.

Ayrıca, parasızlıktan yakınan yönetimimize yardımcı olmak adına, geçtiğimiz günlerde Kontv Spor spikeri, Sayın Mustafa Durmuş, B.Şeh. Bel. Başkanımız sayın Tahir Akyürek’e bir öneride bulunmuştu. Bu öneriyi bende çok önemsiyorum ve iyi olacağını düşünüyor ve sonuna kadar destekliyorum. Sayın Akyürek, bu takım için, otoparklardan, dolmuşlardan, iş yerlerinden, katkı sağlamak isteyen bir çok kişiye, vesile olabilmek adına bu sezon olmasa bile önümüzdeki sezon için mutlaka bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum. Sayın başkanım bu konu Konyaspor’umuz için önem arzetmektedir. Bu kulübe nakit akışı sağlanmalıdır. Ve artık bu kulüp, A.Ş. olmalıdır. Bir A.Ş. olmak kolay değil, ama olan kulüpler kısa sürede nasıl oluyorsa, Konya’nın onlardan eksiği yok fazlası bile vardır. Bu halde bile yıllarca A.Ş olamayan bir kulüp, ilgisizliğin kurbanı olmamalı.

Kulüp, bir arayış içine girmemeli, kendi yağında kavrulmalı,

Bugün, Torku Konyaspor kulübü, A.Ş. olamamanın, ve önceden gelen sıkıntıların, Torku Konyaspor takımı ise, hoca değişikliğinin bedelini ödemektedir.

BU TAKIM TELAFİ EDİLMESİ GEREKEN MAÇLARIN TAKIMI DEĞİL, TORKU KONYASPOR’DAN KORKULAN BİR TAKIM OLMALIDIR.

Taraftarın sayısal anlamdaki bu standardı, coşkusu,  Torku Arena’mızın heyecanı, Konyaspor, kazandıkça daha da değerli hale gelecektir.

Kalın sağlıcakla...

 

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English