Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Torku Arena'da taraftar baskısı

23 Tuesday 2014

Bir önceki yazımda belirmiştim. Her sezonun ilk 5 – 6 haftası sürprizlere açıktır demiştim.  Ligin gidişatının belli olabilmesi için, bu 5 – 6 haftalık süreci her takım, iyi yada kötü yaşayarak geçirir. Geçtiğimiz hafta yeni stadımızda oynadığımız ilk maçta 2 – 0 mağlup ettiğimiz balikesirspor, bu hafta sonu evinde, Galatasaray gibi şampiyonluk hedefi olan bir takımı aynı skorla galip gelerek evine yolladı. Üstelik Balıkesirspor’un konya’daki maçta, sezonun zayıf halkalarından biri diyebileceğimiz bir oyun sonrası. İşte böyle sonuçlar bu haftalarda doğal karşılanmalıdır. Çünkü her takım sezona iyi başlamak ve bir an önce üst sıraları hedef alarak düşme korkusunun bulunduğu çizgiden uzaklaşmak adına, hem oyuncuların performansları ve hırsı, hemde  oyun sistemi böyle sonuçları doğurmaktadır. Ancak taşların yerine oturmaya başlamasıyla birlikte her şey tam tersi olabilmektedir. Bu yüzden bütün takımların, rakipleri kim olursa olsun ilk 5 – 6 hafta toplayabildiği kadar alacağı puan yada puanlar çok önemlidir.

Torku konyaspor’un sivas’tan getirdiği 1 puan bu açıdan değerlidir diye düşünüyorum. Aslına bakarsanız yeşil beyazlılar, sivas deplasmanından üç puanla dönebilecek bir kapasiteye sahip, ancak üç haftadır 2 puanı bulunan sivasspor, evinde ve seyircisi önünde mutlak üç puan için saldıracaktı. Bu yüzden, 4 eylül stadında oyun taktiği açısından izlediğimiz konyaspor, istediğini elde etti diyebiliriz. Sivasspor ise özellikle ikinci yarıda golü bulabilmek için konyaspor’u yarı sahasına mahkûm etsede forvette bulunan oyuncularının beceriksizliği ve konyasporun çok iyi defansı beraberliği getiren sonuç oldu. Organize atakları bulunmayan ve duran toplarla gol arayan Sivasspor, özellikle duran toplarda toraman’ı ve  AAtıf chahechouhe’yi buluşturmak istemesi, ve bu isteklerinin selim veya vukoviç’e takılması, belec’e fazla iş düşürmedi. İkinci yarı aslında konyaspor’un yapması gereken ancak sakat oyuncularının fazlalığı nedeniyle kanatlarını tam anlamıyla kullanamaması ve isabetli pas yüzdesinin çok düşük olması, artı iki puanı sivas 4 eylül’de bırakmamıza neden oldu.

Sivas bitti, sıra yeni stadımızda oynayacağımız ikinci maçta konuğumuz bu kez Erciyes.

Suat altın inşaat kayseri erciyesspor, her ne kadar 16. Sırada bulunsada tıpkı sivasspor gibi bir türlü üç puanı bir arada göremeyen, aslında çok iyi top oynayan tehlikeli bir takım. Özellikle kanatları kullanan, defans güvenliğini orta alana yakın tutarak, rakibi kendi alanına hapseden oyun sistemi var. Organize ataklarında biraz sıkıntılı gibi görünen Erciyes, süratli oynayan bir ekip. Kanatları çok sık kullanan, yaptığı ortalar ve ceza alanına ver-kaç‘larla girip topu, yacouba sylla ile forvet arkası gibi görünen cenk ahmet’le buluşturan mavi siyahlılar, iyi ve kaliteli bir kadroya sahip. Senegalli sylla,ibricic, mangane,edı Lopez,gibi yabancıları bulunan erciyes’in bence en dikkat edilmesi gereken oyuncuları sylla, cenk Ahmet ve Necati ateş. Özellikle Necati ile cenk Ahmet’in ceza alanı çizgisi civarında topla buluşmaması gerekiyor. Sylla ise ceza alanı içerisinde etkili. Sylla toptan önce vukoviç ile karşılaşmalı, selim  Mehmet ikilisi ise cenk Ahmet, Necati tehlikesini durdurmalı. Bunun dışında torku konyaspor’umuzun normal oyununu oynadığı zaman, Torku arena’nın ikinci maçından’da fire vermeden çıkacağına inanıyorum. Tabiî ki bir hakem faciası yaşanmaz ise.

Yazımı burada noktalayacaktım ancak yeni stad demişken çok önemli bir noktayı belirmeden geçemiyeceğim. Bu hafta Erciyes maçında nasıl olur bilmem ama, Balıkesir maçında yeni stadımız’ın doğu alt tribünlerinde sıkıntı olduğunu taraftarlarımız bana dile getirdi. Benimde taraftarların bu isteğini bir şekilde duyurmam gerektiğini söylediler. Şikâyet olan şimdilik iki önemli nokta var. Birincisi taraftarların bulunduğu doğu alt tribünlerinde ve  devre arası kantin’in bulunduğu yerde çöp tenekelerinin bulunmaması, bu yüzden yerlerin yiyecek içecek ten artan malzemelerle kirlenmesi, kantinin hem sayı hemde kapasite olarak yeterli olmaması,ikincisi ise tuvaletlerin işlemini tam anlamıyla yapmaması. Taraftarlar tuvalete girdiği zaman idrarlara basacak kadar sıkıntılı olan bu iki konu bencede önemli. Hafta içerisinde gidip inceleyeceğim bu iki konu, Torku arena’nın eksileri olarak dile getirilmemeli.

Dileğim, Torku arena’da yine coşkulu bir oyun ve en az 20-25 bin coşkulu taraftar, hem erciyes’i hem hakemi mağlup edecek bir baskı oluşturarak yine net bir galibiyet.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English