Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Torku Arena ve Konya milli sınavı geçti ama...

10 Thursday 2015
Aslında bugünkü yazımda bu haftaki rakibimiz Osmanlıspor’u analiz etmek düşüncesindeydim. Ancak kafam o kadar karışık ki, Osmanlıspor’un istatistiki verilerini bile çıkarmak içimden gelmiyor. Çünkü, Torku Arena’ya ve bu muhteşem mabedi milli maçlarda dolduran taraftara, ekranları başındaki bütün Türk milli takımını destekleyenlerin sevincine gölge düşürmek isteyen, sevincimizi bile yaşatmayan, buruk bir şekilde Hollanda maçını anında unutturan bir süreç yaşıyoruz. Bu yüzden spor mu yazayım, siyaset mi yazayım, terörü lanetleyen birkaç cümlemi yazayım bilemedim. 
 
Torku Arena stadı gerçekten örnek teşkil edecek bir hafta yaşadı ve yaşattı. Organizasyonlarıyla, tesisleriyle, taraftarıyla, yerel olsun ulusal olsun, yazılı olsun görsel olsun bütün Türkiye’nin takdir ettiği, hatta milli düzeyde Konya’mızın merkez olması gerektiği belirtildi. Hak etti böyle övgüleri Konya. B.Şeh.Bel.Torku Arena değil sadece,  yenilendikten sonra ilk kez milli takımın hizmetine sunulan kayacık tesislerini hazır hale getirenler, Torku Arena’nın maç öncesi ve sonrası görsel şovlarını hazırlayan herkes, büyük bir övgüyü fazlasıyla hak ediyor. Geçtiğimiz hafta eksiklerin arayıp ta bulunamadığı bütün organizasyonda emeği geçen herkes takdiri, övgüyü, teşekkürü hak ediyor. Tabiiki Fatih Terim ve öğrencileri de bu oluşumun içinde olduğu için ayırt etmiyorum. Onlara da ayrıca bu zevki ülkemize tattırdıkları için teşekkür ediyorum. Milli takımın bu maçları Konya’mızda oynamasına vesile olan, ancak benim kişisel görüşüm, hiçbir neden yokken ard arda iki maç sonrası PFDK’na sevk ederek ceza verilmesini sağlayan T.F.F’nada organizasyonları için teşekkür ediyorum. Sonuçta bu büyük organizasyonda kazanan Türkiye olmuştur, Konya olmuştur. Konya taraftarı olmuştur. Kısacası Konya’mız ve Torku Arena sınavı başarıyla geçmiştir. 
İşte böyle bir haftayı geride bıraktık. Bıraktık ama bir taraftan da bu güzellikleri içimize şimdilik atarak, acılarını yaşadığımız şehitlerimizin üzüntülerini paylaşmak gerektiğini düşünüyorum. Terörün gölgesinde kalan bu güzellikleri, yaşama ve yaşatma sevincini kursağımızda bırakan hainler, Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu, hiçbir şeye boyun eğmeyeceğini, bu acıyı yaşatanlara kat kat fazlasını yaşatacağını öğrenemediler, ya da öğrenmek istemiyorlar. Veya idrak etmekte güçlük çekiyorlar. Şu bilinmelidir ki, her yıl gittikçe büyüyen bir Türkiye’ye karşı PKK diye anılan örgütün ve bu örgüte yardım eden herkesin hiçbir şansı yoktur. 
Allah, şehitlerimizi huzuruna kavuştursun. Acılı aileler başta olmak üzere Türkiye’mizin, başı sağolsun. 
Konya’mız daha çook milli maçlar görecektir, ama dağdakiler bir daha bu Dünya’yı göremeyeceklerdir. 
NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE.
Kalın sağlıcakla. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English