Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Torku Konya'nın yenileri

16 Friday 2013

Süper Lig'de mücadeleler bu hafta sonu başlıyor. Yeni sezonda siz okuyucularımla birçok şeyi paylaşmanın keyfini yaşayacak olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyorum.

Yaklaşık üç aylık bir aradan sonra Torku Konyaspor yeni transferleriyle lige bu hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe maçıyla başlayacak. Konya'daki maç cumartesi günü saat 21 : 45 te... Fenerbahçe'yi Avrupa arenasında ve Süper Kupa maçında izledik, lige ne kadar hazır olduğunu gözlemledik.  Peki T.Konyaspor lige hazır mı derseniz, bence biraz eksikleri bulunuyor. İleriye hızlı çıkmakta zorlanan yeşil beyazlılar, pres karşısında rakip alana girmekte güçlük çekiyor, onun için orta alanda pas alış verişinin geriye doğru değil, ileriye doğru yapılması gerektiğini düşünüyorum. Uğur Hoca'nın talimatlarına sonsuz saygım var. Belki öyle istemiştir. Ancak ligin havası bir başka olacağı için net bir fikir edinemedim. TSYD kupasında oynanan oyun tabiî ki Konyaspor'un asıl oyunu değil. Cumartesi akşamı Fenerbahçe karşısında oynanan oyundan sonra net bir fikir edineceğiz. Bu yüzden ben sadece yeni gelen oyuncuları değerlendirmek istiyorum.

Geçtiğimiz seneki kadroyu biliyoruz. Bu kadroya yapılan takviyeler takımımıza neler kazandırdı derseniz şunu söyleyebilirim. Kadro genişliği açısından olumlu transferler yapıldı.

İTANDJE
Slovenya kampında ve TSYD kupası maçında gerçekten güven veren bir eldiven olduğunu gösterdi. Defansla iletişimi ve uyumu kale için isabetli bir transfer olduğunu gösterdi.

ELVİS KOKALOVİÇ
Ön libero mevkiinde oynadığı zaman orta alanla pas alış verişi ve oyun kurması iyi. Görev  adamı diyebilirim.

TOMAS BOREK

Tecrübeli ve forvetle uyumu oyunu yönlendirmesi ve isabetli paslarıyla dikkati çekiyor. Hırslı ve kaybetmeyi sevmeyen bir görüntüsü var.

KIBONG MBAMBA

Adana'da 5 sezondur oynayan oyuncuyu zaten biliyoruz. Süper Lig'de neler yapar, onu maçlarda göreceğiz. Ancak hazırlık karşılaşmalarındaki görüntüsü, yerinde oynadığı zaman iyi işler çıkartabileceği yönünde...

EZECHİEL N’DOUASSEL

Hazır değil ya da kapasitesi bu kadar diyebileceğimiz, tam bir kapalı kutu görünümünde olan siyahi oyuncu güçlü fiziği sayesinde rakiplerini zora sokabilir ama süratini kullanamaması en büyük soru işareti ve top tekniği zayıf. Tam bir kapalı kutu. Eğer N'DOUASSEL golcü olarak alındıysa, hazırlık maçları ve antremanlar dahil sadece TSYD finalinde attığı penaltı golünün dışında gol atamaması insanları düşündürüyor.

GUNNAR HEIDAR THORVALDSSON

İzlandalı oyuncu Kuzey Avrupa tekniğiyle oynuyor. Norveç liginde oynadığı karşılaşmalarda fırsatçı olduğunu göstermiş bir isim. Hem fırsatçı, hem top ayağına yakışıyor hem de süratli. ARS'ı aratmayacak gibi görünüyor. 

ALİ ÇAMDALI

Genel itibariyle faydalı olacağını hazırlık maçlarında gösterdi. Aynı Borek gibi kaybetmeyi sevmeyen hırslı bir oyuncu ve onbirde kendisine rahat yer bulabilecek kapasiteye sahip.

MEHMET USLU

Topla süratli ve birebirlerde etkili gibi görünüyor. Ancak panik ve telaşlı yapısı ona çok pas hatası yaptırıyor. Biraz daha sakin ve hızlı düşünmesi lazım.

VEDAT BORA

Gebze'den gelen genç oyuncuyu izleme fırsatımız olmadı. Ancak referansları çok iyi, bazı maçlarda izleme olanağımız olursa notunu veririz.
Şimdilik yenilerle başladık. T.Konyaspor'a sonsuz başarılar diliyorum. Fener maçından sonra görüşmek üzere kalın sağlıcakla.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English