Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Torku Konyaspor'dan Puan Rekoru

20 Sunday 2015

Torku Arena’da ligin ilk yarısının son maçını Bursaspor ile oynayan  Torku  Konyaspor, 1 – 0 kazanarak büyük bir başarı elde etti. Zor geçeceği tahmin edilen maçta Ryad Bajıc skoru belirleyen golü atarak, taraftarlarına güzel bir hediye verdi. Bursaspor açısından Hamza hoca’nın takıma geldiği belli oldu ve kenarda durması bile oyuncuları etkiledi. Stoch ve Josue’nin affedilmesiyle güç kazanan Bursaspor, Konya’ya taraftarıyla gelmiş olsada, mağlubiyetin faturasını yönetimlerine çıkardılar.

Torku Konyaspor ise ilk on dakika Bursa yarı alanına geçmekte zorlanırken ilerleyen dakikalarda dengeyi kurdu ve 44 te Ryad Bajıc ile öne geçmesini bildi. İkinci yarıda  ise Hamza hoca’nın öğrencileri bilinçsiz ataklar geliştirsede oyunu istediği gibi yönlendiren, temposunu ayarlayan taraf  Torku Konyaspor oldu. İlk yarının son iç saha maçında elde ettiği 26 puan, Konyaspor tarihinin en başarılı tablosunu ortaya çıkardı. Lig başından bu yana eleştirdiğim Aykut Kocaman ise son haftalarda oynattığı futbolla hem kendini affettirdi hemde oyun sistemi açısından görmek istediğim tablo ortaya çıktı. Böylece ikinci yarısı daha çetin geçeceğini tahmin ettiğim Süper Lig için Torku Konyaspor’a hem özgüven geldi, hemde büyük moral oldu. En önemliside takım oldu.  Bursaspor ise Hamza hoca’yla ikinci yarı çıkış yakalayacaklarını tahmin ediyorum.

Sonuçta Timsah Arena’nın açılışına bir hafta kala büyük bir organizasyon planlayan Bursaspor, puan cetvelinde istedikleri yerde değiller. Söz Timsah Arena’dan açılmışken hemen belirteyim. Haftaya Bursa stadı’nın açılışı var bizde niye olmadı diye sitemde bulunanlar oluyor. Evet aslında doğru ama açılışa gerek olmadığını söyleyerek ekliyorum cevap olarak. En güzel açılış zaten milli maçlarda oldu. Milli düzeyde Torku Arena adres gösterildi. Bence tanıtımı en güzel açılış oldu.

Önümüzdeki hafta Lig’in ilk yarısının son maçında Beşiktaş’a konuk olacak olan Torku Konyaspor, bu sene Lig’de en iyi futbol oynayan takıma karşı neler yapabilir hafta sonunda göreceğiz. Beşiktaş iyi ve hızlı tempoda oynayan bir yapıya sahip. Avrupa’ya havlu atarak tamamen Lig’e ve Kupa’ya dönen Siyah Beyazlılar’a orta alanı kalabalık tutarak top kaybı yaşamadığımız zaman  şampiyonluk yarışında bir çelmede Torku Konyaspor takabilir düşüncesindeyim.

Torku Konyaspor, ikinci yarıya takviyelerle birlikte kaldığı yerden devam edecektir. Puan rekoruna bir yenisini eklemek için ikinci yarıdaki maçlar çok daha önem kazandı.

Beşiktaş maçı ve ilk yarının değerlendirmesi için şimdilik kalın sağlıcakla.

Oktay SINIĞ

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English