Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​TRABZON GALİP GELEMEZ AMA !..

02 Thursday 2015

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun bitmesine artık sayılı haftalar kaldı. Son 9 haftaya girilirken Torku Konyaspor, milli maç arası nedeniyle açığını Osmanlıspor ile özel maç yaparak kapatmaya çalıştı. Ara verilmeden önce iyi bir çıkış yakalayan yeşil beyazlılar, son dört maçta elde ettiği 8 puanla düşme hattından uzaklaşarak rahat bir nefes aldı. Tam hızını almışken verilen milli maç arası, takıma nasıl yansıyacak pazar akşamı Trabzonspor maçında göreceğiz. Ya hızını kesmeden kaldığı yerden devam edecek, ya da bir rehavet oluşup bu hızını biraz frenlemiş olarak izleyeceğiz. Umarım ikincisi olmaz.  

Orta sıralarda yerini sağlamlaştırmak isteyen Torku Konyaspor, Fenerbahçe’yi elinden kaçırarak bir puana razı olduysa, daha sonra Başakşehir deplasmanından yine bir puan çıkardıysa, asıl rakipleri olan Kasımpaşa’yı Torku Arena’da  ve Karabükspor’u deplasmanda mağlup ettiyse, bana göre Torku Konyaspor aslında bulunduğu yeri hak etmiyor. Çünkü Torku Konyaspor, takım halinde üst sıraları zorlayacak bir takım. Ancak bazı şanssızlıklar ve tercihler nedeniyle, takım yine düşme hattına kadar gelip son haftalarda rahatladıysa, istikrar sıkıntısı yaşıyor demektir.

Son haftalarda yakalanan istikrara devam edildiği takdirde, Avrupa için varını yoğunu ortaya koyacak olan bordo mavili ekibe zor anlar yaşatabilir. Torku Konyaspor’un büyük takımlara karşı daha iyi motive olduğunu biliyoruz. Ancak Pazar günü ağırlayacağımız Trabzonspor, bu sezon oynadığı 12 deplasman maçından, 13 puan çıkardı. Tam anlamıyla deplasman takımı diyebileceğimiz bordo mavili Karadeniz ekibi, 12 deplasman maçından 2 galibiyet çıkarırken, rakipleriyle 7 kez berabere kaldı. Deplasmanda 3 mağlubiyeti bulunan Trabzonspor A.Ş, özellikle ligin ikinci yarısında topladığı puanlar ile Avrupa potasına girdi.

Kanatlarını iyi kullanan bordo mavililer, ortadan dikine oynadığı zaman rakiplerine boş alan bırakıyorlar. Defansı ağır ve baskı yediği zaman çok hata yapan bir ekibe karşı oynayacak olan yeşil beyazlılar, sabırlı oynayıp, hızlı ve kontralarla ileride çoğaldığı zaman, gol veya goller bulacaktır. Deplasmanda oynadığı maçlarda genellikle gol veya goller atan Trabzon, kolay gol yiyen bir takım görüntüsünde. Bu yüzden belirttiğim gibi Torku Konyaspor sabırlı oynayıp,  ileride çoğalabilirse rakibini eli boş gönderebilir.

Pazar günü dikkat edilmesi gerekenlerin başında Oscar Cardozo ile Deniz Yılmaz gelirken, Özer Hurmacı’yı rahat bırakmamak gerekir diye düşünüyorum. Sakatlığından dolayı Carl Medjani ile, kart cezalısı olan Mehmet Ekici’nin olmaması Torku Konyaspor açısından avantaj gibi görünüyor. Çünkü Mehmet Ekici, duran toplarda etkili olduğu kadar, rakip ceza alanı civarında tehlikeli bir oyuncu, Konya’da olmayışı yeşil beyazlılar açısından avantaj. Ancak Cardozo ile özellikle Essaid Belkalem’e dikkat diyorum.

Cardozo’yu ceza alanı civarında kesinlikle boş bırakmaması gereken Torku Konyaspor, Belkalem’in de sert oyununa karşı dikkatli olmalı.  Belkalem, üstüne oynandığı zaman kolay kart görebilecek bir yapıya sahip.

Pazar günü Trabzonspor karşısında yeşil beyazlıların, mağlup olmayacağını düşünüyorum. Trabzon bu şartlarda galip gelemez ama, tabii verilen ara Konyaspor’a rehavet getirmediyse.

Kalın sağlıcakla.                                                                                            

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English