Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Üç'te 3 olsun

21 Tuesday 2014

Torku Konyaspor, Başakşehir karşısında kaybettiği iki puana üzülmeli mi, yoksa kazandığı bir puana sevinmeli mi, bilemiyorum ama asıl rakibi karşısında Torku Arena’da hiçbir takıma karşı mahkûm oynamamalı diye düşünüyorum. Başakşehir maçı geride kaldı. Başka bir İstanbul takımı olan Kasımpaşa’ya konuk olacak olan yeşil beyazlılar, geçtiğimiz sezon ligin ilk altı haftasında yine 6 puan ve -5 averajı vardı. Uğur hoca zamanındaki ilk 6 haftanın istatistiği kötüydü. Sadece Fenerbahçe ve Gençlerbirliği karşısında üçer puan bulan Torku Konyaspor, bu sezon yine 6 puanda kalmasına rağmen sadece Torku Arena’nın açılış maçında Balıkesirspor’u mağlup ederek tek galibiyette kaldı. Torku Konyaspor, büyüklerin dışındaki bütün takımları kendi rakibi olarak görmeli ve kendi rakiplerine özellikle Konya’da puan vermemeli diye düşünüyorum. Eğer bir hedefiniz varsa ve bu hedefe ulaşmak istiyorsanız rakip kim olursa olsun Torku Arena’dan boynu bükük ayrılmalı. Geçtiğimiz sezonun son haftalarında yakaladığımız müthiş havayı sürdürmek için yeni stat coşkusu ve stadın heyecanı ile taraftarı mutlu etmek gerekiyor.  Başakşehir karşılaşmasının zor olacağını ama bu kadar zor olacağını tahmin etmiyordum. Sonuçta Torku Arena’da Erciyes'ten sonra kaybedilen 2 puan daha var. Her takımın belirli dönemlerde yaşadığı düşüşün ardından yükselişe geçeceği Süper Lig’de yeşil beyazlılar, bu düşüşün birkaç hafta daha sürmesi halinde hem inancını, hem motivasyonunu, hem hırsını, hem iştahını, hem de taraftarını kaybeceği tehlikeli bir dönemde olduğunu düşünüyorum. Bu hafta konuk olacağımız Kasımpaşa, takımımızın sadece üç puan ilerisinde. Konyasporumuzun oyuncularında benim gözlemlediğim bir konuyu aktarmak istiyorum. Oyuncularımızın maça çıkarken, hareketleri, bakışları, konuşmaları, maç öncesi ve maç esnasında, özgüven ve moral motivasyon eksikliği yaşadığını hissediyorum. Başta Mesut Hoca olmak üzere teknik heyetimiz, antremanların yanı sıra oynayacağı karşılaşma için oyuncuları maçın önemine göre motive etmeli. Kadro itibariyle bir çok takımın canını yakma kapasitesi ve kalitesi olan takımımız, bence heyecan, moral, motivasyon kazandığı takdirde çok daha başarılı olacağını düşünüyorum. Konyaspor için önümüzdeki maçlar çok önemli. Yeni stat heyecanını ve taraftarını kaybetmemek Torku Konyaspor’un elinde.

Anadolu Selçukluspor, lige kötü başladı. Üst üste aldığı başarısız sonuçların ardından yapılan teknik heyet değişikliği son iki haftada kendini belli etti. Önce lideri, geçtiğimiz haftada deplasmanda Körfez İskenderun’u mağlup ederek gerçek gücünü göstermeye başladı. Açıkçası bu durum beni çok mutlu etti. İlk 7 hafta bırakın galibiyeti beraberlik yüzü bile görmeyen Yeşil Beyazlı ekibimiz, attığı 3 gole karşılık 13 gol yemesi Konya spor camiasını üzüntü içerisinde bıraktı. Ancak son iki haftada işte 'ben buyum' diyen Anadolu Selçukluspor, bu hafta Bayrampaşa’yı konuk edecek. Galibiyet serisini sürdürdüğü takdirde kendine gelecektir diye düşünüyorum. Sayın Başkan Mehmet Günbaş’ın bu başarılı sonuçların ardından galibiyet serisinin devamı halinde Konya’nın desteğini biraz daha fazla göreceğini tahmin ediyorum.

Torku Konyaspor Basketbol takımımız ise ikide iki yaparak, play – off'lara kalmak adına rakiplerine göz dağı verdi. Önce deplasmanda Trabzon’u, geçtiğimiz hafta içeride Tofaş’ı devirerek spor gündeminin ilk sıralarında yer aldı. İki zorlu müsabaka basketbol takımımızı bekliyor. Bu maçlardan Pınar Karşıyaka veya Galatasaray Liv Hospital’ı devirmesi halinde önü açılacaktır. İkisi de zor rakip ve ikisi de şampiyon adayı takımlar. Ama Torku Konyaspor Basketbol takımımız zoru başaracak kapasiteye sahip. Bunu Trabzon ve Tofaş maçlarında gördük.

Her üç takımımıza bundan sonraki maçlar için başarılar diliyorum. İnşallah spor anlamında Konyamızın yüzünü güldürürler. Konya bu hafta üçte iki yaptı. İnşallah bundan sonraki her hafta üçte üç olsun.

Kalın sağlıcakla.
 

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English