Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Yeni sezon heyecanı

03 Thursday 2014

T.Konyaspor, artık önümüzdeki sezonun planlamasına başladı. Yeni bir stad, yeni bir oluşum, yeni transferler ile çıtayı biraz daha yükseltmeye çalışan yönetim, Teknik Patron Mesut Bakkal’ın raporu doğrultusunda geçen sezonki kemik yapıyı korumayı başardı. Djalma ve Gekas dışındaki oyuncularla tekrar anlaşan T.Konyaspor, önce iç transferi halletti. Hleb, Volkan Fındıklı ve ardından Hasan Kabze, Ali Turan derken, dışa yönelen yeşil beyazlı ekip,  Uğur İnceman, Benjamin Fuchs, Gabriel Torje, Rangelov gibi oyunculara imza attırarak daha güçlü bir T.Konyaspor oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor. Bir kaleci ve iki forvet ile transferi tamamlayacak olan T.Konyaspor, hazırlık kampına kadar bu oyuncuları da bitirip, tam kadro halinde kampa gitmeyi amaçlıyor. Önceki yıllarda yapılan hatayı tekrarlamak istemeyen ve son dakikaya kadar beklenen transfer politikasından vazgeçen transfer komitesi, bir an önce takımı oluşturmak isteyen Bakkal yönetim işbirliği ile bencede doğrusunu ve yapılması gerekeni bu sezon gerçekleştiriyor. Kale ve golcü konusunda yapılan görüşmelerde ise son aşamaya gelindi. Diğer takımlar gibi dünya kupasını beklemeyen ve doğrusunu yapan T.Konyaspor, çalışmalarına Davraz’da tam kadro olarak başlayacak gibi gözüküyor.

Bu zamana kadar yapılan transferler Torku Konyaspor’a ne kazandırır ne kaybettirir ?

Bence, eski oyuncularımız dahil yeni stadyuma alışabilme sürecini ne kadar asgariye indirebilirlerse o kadar iyi olur. Çünkü başka bir stadyuma gidiyorsun, ( sanki deplasman gibi ) ama taraftarın geneli T.Konyaspor taraftarı, atmorsfer, akustik, farklı ve artık senin evin olan yeni bir mekândasın. Bunu yeni ve daha büyük bir eve taşınıyormuş gibi algılamak en doğrusu sanırım. Takımın yeni stadyuma uyum sağlaması yeni gelen yabancılar için fazla bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Ama geçtiğimiz sezon Konyaspor’un başarısına katkıda bulunan diğer oyuncular daha heyecanlı olacaktır.

Yeni arkadaşlık ortamı, yeni transferler, yeni bir sezona başlarken rutin uygulanan programlar, oyuncuların yadırgamadığı veya garipsediği bir takım uygulamalar her takımın yaşadığı olaylardır. Konyaspor ise bunu en kısa zamanda ve pozitif bir şekilde sezona hazırlayacaktır.

Başka bir konuda şu. Takımımızın geçtiğimiz sezona oranla bu sezon yaş ortalaması biraz daha yükseldi. Genç oyuncuların takıma kazandırılması veya genç oyuncularımıza tecrübe kazandırmak adına geçen sezon, çok olumlu bir yıl olmuştu. Recep, Tolga, Selim, Ömer Ali gibi isimler bu takımı ligde tutabilmek adına çok önemli rol oynadılar. Bu sezon ise hem yönetim, hem Mesut hocamız, öyle sanıyorum ki, korkulu rüya görmemek için tecrübeli isimleri kadroya dahil etti. Süratli ve iyi top oynayan, gol yollarındaki sorunu çözen, defansı sağlamlaştıran Mesut Hoca, belliki, önümüzdeki yıl ilk sıraları zorlamak istiyor. Neden olmasın, inşallah diyelim ve yeni transferleri tanıyabildiğim kadarıyla değerlendireyim istiyorum.

Volkan Fındıklı, Anadolu Selçukluspor’da iyi maçlar çıkardı, ancak süper lig için yeterli mi bilemiyorum, bu konuda kafamda biraz soru işaretleri var.
Uğur İnceman, hiç kuşkusuz çok iyi bir transfer. Gittiği takımlarda formasının her daim hakkını veren, kaliteli, dürüst, işini iyi yapan, karakterli bir oyuncu. Hiçbir takımda problem olmayan İnceman, T.Konyaspor’da iyi işler çıkartır diye düşünüyorum. Benjamin Fuchs ise Manisaspor formasını giyerken sırıtmayan, gösterişsiz ama sağlamcı bir oyuncu. Bana mevkileri farklı olsa bile Alvaro Meija Perez’i hatırlatıyor. Yani gösterişsiz ama işini iyi yapan anlamında. Gabriel Torje, kendini kanıtlamış, hatta ona Messi lakabı bile takılmışsa bence sorun yoktur diye düşünüyorum. Son olarak Rangelov, daha önce izlemediğim bir oyuncu. İstatistikleri iyi olan, ama yaşı itibariyle bu sezon istatistiğin biraz altına inebileceği korkusunu yaşadığım bir transfer. Daha gelecek olanlar var. Kaleci ve forvetler ile birlikte transfer tamamlandığı zaman ayrıntılı bir şekilde değerlendireceğiz. Gidecek olanlar için ayrı bir parantez daha açmak gerekiyor, ama önce gidecekler için durumlarının kesinleşmesi gerek.
Şimdilik kalın sağlıcakla.
 

 

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • erkan ,

    itange ergun borek ishak kibong jalma gekas erdal ayrılmış

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English