Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Ziraat Türkiye Kupası'nda sürpriz

19 Monday 2015

Z.T.K. Grup maçları başlamadan iki tahminde bulunmuş ve birkaç hafta önce yazmıştım. Şimdiye kadar biri tuttu diğeri tutmadı.

Tutmayan tarafı T.Konyaspor’un gruptan lider olarak çıkacağı idi. Ancak kupayı hiçte önemsemeyen yeşil beyazlılar, ağırlığını lige verince binlerce taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Grup maçlarına baktığımız zaman, oynanan oyunun yanı sıra puan sıralaması ayrı bir rezalet. Bu gruptan çıkma şansımız artık çok düşük, kalan maçları kazanıp, diğer takımların sonuçlarına göre tamam veya devam diyecek kadar, rezil ve mucizevi bir durum söz konusu. Yakışmıyor Konya’ya.

Grupta her kazanılan maç para demek, gruptan çıkmak ayrıca para demek, guruptan çıktıktan sonra kazanacağın her maç, para demek, yarı final, çeyrek final, para demek, final ise hem para demek, hemde Avrupa demek. Hem borçlardan bahseden, hem oyuncuların paralarının iki ay gecikmeli ödemeleri nedeniyle sıkıntılı olduğunu belirten, hal böyleyken böyle bir fırsatı değerlendirmek istemeyen T.Konyaspor’a ne demeli bilmem.

Eğer bütün ulusal medyanın, yorumcuların, diğer takımların, övgüyle bahsettiği taraftarımıza ve stadımıza rağmen T.Konyaspor, iki kulvarda birden yarışamayacak kapasitede değilse, yeşil beyazlılarımız, şampiyonluk, Avrupa, hatta ilk beş hayali kurmasın.

Z.T.K. tahminimde tutmayan taraflar bunlardı. Tutan tarafı ise, Cizre’nin sürpriz yapabileceği idi.

Cizrespor, amatör ligde mücadele eden bir takım, kupada  kazandığı iki maç, ve 6 puanı var. ikinci sıradalar. T.Konyaspor, kazandığı 1 maç ve üç puanla dipte. Cizre’nin sürpriz yapabileceğini belirtmiştim. Ancak şimdiye kadar en büyük sürprizi T.Konyaspor yaptı. Herşey bitmiş değil, daha önünde iki maçı olan yeşil beyazlıların yol haritası Giresun’da oynanacak olan karşılaşma sonrası belli olacak. Oynayacağı iki maçı kazanması halinde Cizre ve Giresun’un alacağı sonuçlara göre tamam veya devam denilecek. Böyle vahim bir durum var ortada.

Ligde bile istediği konumda bulunmayan takımımız, artık yıllardır dilimizde tüy biten, hatta bıktıran   “ düşmemeye oynayalım”  “asansör olmayalım” cümlelerinden kurtulamayacaksa, Bu takıma süper ligde haram, Türkiye Kupası da haram, Avrupa’da haram. Hem yeni stada yakışan bir takım, hem de Konya’yı gururlandıran bir takım olmak için kaç sene daha beklenilecek ?

Tabiiki her şey paraya bağlı, ancak elinize kadar gelmiş bu paraları Z.T.K da olduğu gibi burnunuzla geri çevirirseniz, o zaman biraz oturup düşünmeli.

Aslında bu yazımda ilk yarıyı değerlendirecektim, ama değerlendirilecek bir durum yok. Herşey ortada. T.Konyaspor, istenilen yerde değil, T.Konyaspor, iştahsız, T.Konyaspor, zorla maç kazanıyor, T.Konyaspor, deplasmanda galibiyeti olmayan iki takımdan birisi, T.Konyaspor, en az gol yiyen takım konumundayken, şimdi tam tersi bir durumda. Ama biz halâ Beşiktaş, maçlarını Konya’da oynasın mı, oynamasın mı tartışmasını yapıyoruz. Ahmet Başkan zaten son noktayı koydu. Biz istemediğimiz müddetçe kimse bu stadı kullanamaz dedi, iyi de etti. Ancak sayın başkanımız, masaya yumruğunu vurup, Aykut Hoca'dan başlayarak, sorumlu olan herkese, “ siz ne yapıyorsunuz, kupadaki rezalet nedir, ligdeki beklentilerin altındayız, hesap verin demesi gerekiyor. Sayın Valimiz Muammer Erol, ve B.Ş. B. Başkanı sayın Akyürek, başta olmak üzere şu yılan hikâyesine dönen A.Ş. konusunda biraz daha ciddi yaklaşımları olması gerektiğini düşünüyorum. Bütün illerimizdeki yetkililer lobilerini çok iyi yapıyorlar. Biz ise elimizde bulunan çok büyük avantajı değerlendiremiyoruz. T.Konyaspor’umuzun ülke genelinde örnek takım olarak görüldüğü, gıpta ile izlendiği, gündemdeki yeri en üstlerde olan,bir takım olması için, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile, Gençlik ve spor genel müdürümüz sayın Mehmet Baykan, siyasilerimiz, Milletvekillerimiz, iş adamlarımız,

S.T.Klarımız ve sözüm ona zenginlerimiz ile bağlantımızı, her zaman ve güçlü tutmamız gerektiğini düşünüyorum.

Şu anda Torku Konyasporumuz, temeli olmayan, ancak ayakta durmak için çaba gösteren bir yapı gibi.

Yapıyı güçlendirmek için en garanti yol ve çözüm A.Ş. olacaktır.

Türkiye Kupasını es geçmeyen, ligde en korkulan takım ünvanı olan bir Konyaspor izlemek için, Bu stada, bu taraftara, BJK, GS, FB. TS. Değil T.Konyaspor izlettirmek, için daha kaç sene bekleyeceğiz ?

Buna bir çözüm bulmamız gerekiyor. Ancak şu anda biz ne yapıyoruz, devre arasında orta sahamı alalım, santraformu, defans mı alalım, liberomu, yabancımı alalım yerli mi, onun bile kararını veremiyoruz. Yönetim, orta saha alacağız diyor, Başkan Şan, önceliğimiz forvet diyor. Bu nasıl birliktelik, nasıl bir transfer politikası anlam vermek güç.

Dedim ya temel güçlendirme çalışmasının en kısa sürede yapılması gerek. Yoksa şiddeti çok düşük bir sallantı, hem stadı, hem taraftarı, hemde umutlarımızı yıkar.

Konumuz aslında Z.T.K. idi ama ister istemez buralara kadar dayandı. Z.T.K. da zaten söylenecek, yazılacak çok bir şey yoktu. Ama kulübümüzün ilerisi için yapılması gereken şeyler Z.T.K ve ligin bile önüne geçiyor maalesef.

Kupada H grubunda sürprizi kim yaptı derseniz, şu ana kadar, Cizre değil, T.Konyaspor yaptı derim.

Kalın sağlıcakla.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English