Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Zor ama kolay

03 Wednesday 2014
12. haftadayız... Sezonun ilk yarısının bitimine 5 haftalık bir süre kaldı. Torku Konyaspor, beklentilerin biraz dışında kalmasına rağmen, ilerisi için ümit veren oyunuyla, bütün Türkiye’nin gıpta ile takip ettiği taraftar topluluğuyla gündemden düşmüyor. Aykut Hoca’nın gelmesi motivasyon ve konsantrasyon açısından takım adına önemliydi. Hem motive hem de konsantre anlamında bir nebze daha üstüne koyarak rakiplerine Konya’da yenilmeyen yeşil beyazlıların en büyük artısı, yeni stadında müthiş bir atmosfer yakalaması oldu. Geçtiğimiz sezonun özellikle ikinci yarısından itibaren taraftar açısından beklenen ivmeyi yakalayan Torku Konyaspor, peş peşe gelen başarılı sonuçların ardından adından söz ettirmeye başladı. Sezon başlamadan passolig sıralamasında dördüncü takım olması bu oluşumun zaten göstergesiydi. Passolig sıralamasında dördüncü olduğumuz gibi takım olarakta aynı başarıyı ve sıralamayı yakalamak arzusunda olan taraftarlar, biraz buruk, biraz heyecan dolu olarak hem maçlara hem de deplasmanlara giderek görevini yapıyorlar. Şu anda ligde 13 puanla 12. sırada olan takımımız, kendi rakiplerine boyun eğmediği müddetçe sezon bitiminde çok mutlu olabileceğimiz bir sırada olacağımızdan şüphem yok. Bu haftanın Konya’daki konuğu Mersin İdman Yurdu. Yani rakiplerimizden birisi. 20 puanla 4. sırada bulunan Akdeniz ekibinin de yeni bir stadı var. Ancak bu stad biraz sorunlu olduğu için şu anda kullanamıyorlar. Öyle olmasına rağmen Mersin’in bizden hiçte küçümsenmeyecek puan farkı olması bizi üzüyor. Neden Konya değilde Mersin demekten kendimizi alamıyoruz. Bu haftaki konuğumuz, artık Avrupa hedefini korumak amacıyla Konya’ya çok iddialı ve kesin 3 puan amacıyla gelecek. Özgüvenleri üst seviyede olan M.İ.Yurdu, çok iyi top oynayan bir ekip. Özellikle bu sezon kadrosunu çok geliştirdiler. Dahada önemlisi çok kurnaz ve çok iyi bir hocaya sahipler. Bir zamanların atom karıncası her gittiği takımda kalitesini ortaya koyuyor. Açıkçası cumartesi günü çok ciddi bir rakibimizi konuk edeceğiz. M.İ.Yurdu’nun bu haftaya kadar nasıl geldiğine bir göz atarsak, şimdiye kadar oynadığı 11 maçta evinde daha çok başarılı bir grafiği olan Mersin, oynadığı 6 maçın 5'ini kazanmış birini de ilk hafta Beşiktaş’a karşı kaybetmişti. Yani evinde kaybetme, dışarıdan getirebildiğin kadar getir mantığı. Evinde böylesine büyük bir başarı grafiğine sahip olan Akdeniz ekibi, deplasmanda ise o kadar başarılı olmasa bile, deplasmanda oynadığı 5 maçtan, 5 puan getirmesini bildi. İki beraberliği iki mağlubiyeti bir de galibiyeti bulunan rakibimiz genel olarak bakıldığı zaman iç sahada T.Konyaspor gibi daha etkili. Deplasmanda attığı 6 gole karşılık yine 6 gol yiyen Mersin, evinde ise 12 gol atıp, 6 gol yedi. Yani yediği goller orantılı. 
Özellikle hem orta alanı hem de kanatları iyi kullanan Mersin İdmanyurdu’nun gözle görülür bir eksiği bulunmuyor. Konyaspor, bu maçta daha çok Kabze’nin bulunduğu sol kanadı kullandığı takdirde, Servet Çetin gibi uzun boylu sol beke sahip bir defans elemanını ekarte ederek gol yollarında daha başarılı olacaktır diye düşünüyorum. Mersin İdmanyurdu, uzun top oynamayı sevmeyen ve özellikle orta alan ile ofans arasındaki hazırlık paslarının yüzdesi yüksek olan bir takım olduğu için ekibimiz defansını orta sahaya daha yakın tutarak pas alışverişini kesmeli diye düşünüyorum. Deplasman galibiyeti bulunmayan ekibimize karşılık Mersin İdmanyurdu, Kardemir Karabükspor’dan üç puanla döndü. 
 
Mersin İdmanyurdu, evinde rakiplerine karşı, 1. dakikadan 90. dakikaya kadar her onbeşte gol atmayı başarmış bir takım. Yani mücadeleyi evinde hiç bırakmayan oyun disiplinini koruyan bir yapıya sahip. Mersin’de rakiplerine 13 gol atan ve kalesinde sadece 3 gol gören Akdeniz ekibi, deplasmanda ise ilginç bir istatistiği bulunuyor. Deplasmanda oynadığı maçların ilk yarısında rakiplerinden hiç gol yemeyen kırmızı mavililer, ikinci yarıda çözülüyor. 45 dk. itibaren 90'a kadar filelerinde 6 gol gördüler. Sadece iki gol atabildiler. – 6 averajı bulunan Rıza Çalımbay’ın öğrencileri evinde maçın başından sonuna kadar mücadeleci bir oyun sergilese de, deplasmanda  aynı başarıyı sergilemekte güçlük çekiyorlar. Yinede bu cumartesi oynanacak olan karşılaşmada çok ciddi bir rakiple karşı karşıya geleceğimiz aşikar. Avrupa hedefinden uzaklaşmak istemeyen ve muhtemelen agresif  bir oyun sergileyecek olan takıma karşı Torku Arena’da Aykut Kocaman, kadro seçiminde ve oyuna müdahale anlamında çok daha titiz olmalı diye düşünüyorum. Mersin, görünüşte zor bir takım gibi görünse de şu anda çıkış trendi yaşıyor. Mutlaka bir bocalama devri yaşayacaklardır. Zor bir takım olsa da aslında kolay bir takım. Çünkü defans oyuncuları penaltı yaptırmaya müsait bir yapıya sahipler. Çok dengesiz ve agresif  bir oyun anlayışları var. En tehlikeli ve dikkat edilmesi gereken oyuncuları ise Wellıton Soares Moraıs. Defans oyuncularımız özellikle Selim bu oyuncuyu kilitlediği zaman sanki ekibimiz için sorun olmayacak bir maç gibi görünüyor. Torku Konyaspor ise açık oynayan takımlara karşı skor bulmakta fazla zorlanmayan bir ekip olduğu için cumartesi günü zor ama kolay bir maç oynayacağız düşüncesindeyim. 
Kalın sağlıcakla. 
 
 
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English