Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Partilere aşılama yapılmış

02 Tuesday 2024

Bu millet 4 dönem (20 yıl) çoğunluğunu AK Partili belediyelere emanet ettiği şehirleri şimdi de CHP’ye emanet ediyorum dedi. Bu seçim CHP için bir fırsat, Ak Parti için bir muhasebe, Yeniden Refah için ise kalıcı olup olmayacağına dair önemli bir imtihan olacak. Seçim öncesi seçmein tepkili olduğunu, emekliler başta olmak üzere genel olarak ekonomi politikalarından memnun olmayan seçmenin bunu sandığa yansıtacağını biliyorduk. Özellikle Yeniden Refah Partisi’nin bir atılım yapılacağı konuşurken CHP’nin sıçrayışı açıkçası benim içinde sürpriz oldu. Millet İttifakı’nın dağılmasına rağmen CHP’nin bu kadar oy alması nasıl mümkün olabilir diye analizler yapılıyor. Açıkçası Kemal Kılıçdaroğlu’nun  yerel seçimlerden sonra yaptığı açıklama çok yerinde. “Biz tohum ektik şimdi onlar fidan oldu” demişti. Çok doğruydu. Kemal Bey 6’lı masayı bir araya getirerek bir anlamda tüm muhalefet seçmenini  CHP’ye aşıladı. “Efendim Saadet Partisi nasıl olurda CHP’ye geçer” diyenleriniz olabilir. Yada bunu “İYİ Parti gibi milliyetçi bir parti seçmeni, sol bir partiye kayar mı?” diyebilirsiniz. Tek ağaçta 10 meyve yetiştiren adamı dudunuz mu? Evet ağaçlara aşılama yapılarak 2 farklı  meyve fidanı aşılanıyor ortaya farklı bir tat çıkıyor. Sanırım seçmene bir aşılama yapıldı. İyi Parti seçmeninin partisinden koparak CHP’ye gittiği çok açık. Meral Hanım bu masaya hiç oturmadan yoluna devam etseydi bu durumda olmazdı. DEVA ve Gelecek Partisi’nin de millet nezdinde karşılığının olmadığı da bu seçimde tescillenmiş oldu. Varsa bile CHP’ye aşılandığı kesin. Tabi CHP’de ki bu yükselişin tek nedeni 6’lı masada bulunan partilerin seçmenlerinin CHP’ye kayması değil. Ak Parti’nin ekonomi politikaları özellikle dar gelirlerin canını çok yaktı. Yoksul kesimin en çok oy verdiği Ak Parti’nin kendilerini yalnız bıraktığını söyleyen bu kesim ya sandığa gitmedi yada kendine yakın gördüğü YRP’ye oyunu verdi. Diğer taraftan belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde sınıfta kalınmış gözüküyor. “Ben istedim oldu” anlayışının artık seçmende karşılığı yok. Evet AK Parti’de bir düşüş bekleniyordu ancak Türkiye’de 2. Parti durumuna düşeceğini, Konya özelinde Cumhur İttifakının dışında 12 ilçenin başka partilerce alınacağını kimse beklemiyordu. Ak Parti’de herkes şapkasını önüne koyup bu durumu iyi değerlendirebilirse, nefsi duygu ve adımlardan vazgeçip, istişare mekanizmalarına tekrar başlarsa yeniden sahalara daha da güçlü dönebilir. Yeniden Refah Partisi’nin aldığı oyların kendi oyu değil tepki oyu olduğunu, emanet oylar olduğunu biliyoruz. Bunun kalıcı mı yoksa gidici mi olduğuna AK parti karar verecek. Bu arada başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve tüm Ak Parti camiası seçim sonuçlarını büyük bir olgunlukla karşılayarak bu seçimin suçlusu varsa kendi hataları olduğunu ifade ettiler. Bu erdemliliği kutluyorum. Her seçim sonrası CHP’nin milleti suçlamalarına alışmıştık halbuki. Millet cahil! Millet koyun! Millet makarnacı! Aynı hataya AK Parti gönüllüleri düşmedi. Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English