Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Puan Almak Oyundan Daha Kıymetliydi

14 Sunday 2024

Sezonun son haftalarına daha iyi şartlarda girmek isteyen Konyaspor'un Kasımpaşa karşısında puan almaya şiddetli ihtiyacı vardı.


Kasımpaşa takımı ise formda ve iyi futbol oynuyordu. Hedefinin sezonu üst sıralarda tamamlamak olması Konyaspor karşısında galip gelmeyi daha zorunlu kılıyordu. Bu zorunluluk bana göre uygun kurgu ve strateji ile oynayacak Konyaspor'un avantaja çevirebileceği bir durumdu.


Maçın başında bu mücadeleden puan alma arzusunu hissettiren Konyaspor vardı. Fakat bu arzuya Oğulcan'a yapılan tartışmasız net penaltıyı vermeyerek zorluk çıkaran hakem yönetimi vardı. Pozisyonun devamında iki net şutu gole çeviremeyen Ethemi'nin girişimlerini izledik.


İlk yarının ortalarında Guilherme'nin kullandığı taç atışından aldğı topla atağı geliştiren ve rakip ceza sahasına topu gönderen Oğulcan olurken Ethemi'den seken top Ndao'nun önünde kalırken rahat bir vuruşla Konyaspor'un öne geçmesini sağladı.


Konyaspor öne geçmiş ve maçı kazanmak adına büyük adım atmıştı.  Bundan sonrası için strateji gol yeme maçı kazan şekline dönüşmüştü. İlk yarının son on beş dakikası Kasımpaşa'nın baskısı ve Konyaspor'un yüksek gayretli defans yapması şeklinde geçti.


İkinci yarı Kasımpaşa'nın oyununu kabullenip tek amacını gol yememek olarak belirlemiş Konyaspor vardı. Bunun için sahaya defansif anlamda iyi yayılan, yardımlaşmalı savunma yapan, ikili üçlü sıkıştırmalar yapan Konyaspor etkinlikleri Kasımpaşa'nın üretken olmasını engelliyordu. Bunu bozan tek şey ise Hajradinoviç'in etkili ve kaliteli paslarıydı.


Risk almayı iyice derinleştiren Kasımpaşa takımı karşısında kapılan topların daha doğru paslarla ve daha hızlı hareketkerle skoru artırma olanakları varken değerlendirmekte etkili olamayan Konyaspor vardı.


Dakikalar ilerledikçe Konyaspor amacına daha yaklaşıyor ve direnci biraz daha artıyordu. Buna Kasımpaşa'nın ümitlerinin azalmasının da katkısı vardı.


Son dakikalarda rakip defansın az adamla yakalandığı atakta Uğurcan'a yapılan penaltı yine görülmek istenmedi. Bunu göstermek için Uğurcan faul yapmak ve sarı kart görnek zorunda kalıyordu. 


VAR aracalığıyla verilen penaltıyı Guilherme'nin gole dönüştürmesi Konyaspor'un galibiyetinin ilanı gibiydi...


Eleştirilmesi gereken durumlar muhakkak ki var. Konyaspor için oyundan ziyade puanın önemli olduğu haftalarda alınan galibiyet için ekeştirileri ertelemeyi daha yerinde görüyorum...


Kasımpaşa maçında Oğulcan ve Uğurcan'ın daha öne çıktığını söyleyebilirim. Onların öne çıkmasının sebebi ise mücadele azimlerinin yüksek olması, maksimum gayretle oynamalarıydı.


Bu galibiyetin büyük bir avantaj sağladığı aşikar... Anlamlı hale gelmesini sağlayacak ise Alanyaspor galibiyeti olacaktır. Alanyaspor maçı da çok zorlu geçmeye aday...


Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English