Son Dakika Haberler

Ali İzmirli

Ali İzmirli

​8. Hafta

10 Tuesday 2015
Maça çıkmadan önce Fenerbahçe, Süper Lig’de Torku Konyaspor’la yaptığı 28 maçın 25’ini kazanmış.

Ama hakem faktörüyle ama şansıyla bir şekilde kazanmış.

Kadıköy’de ise oynadığı 14 maçın hepsini kazanmış. Bu maçlarda 46 gol atarken sadece 11 gol yemiş.

Lafı uzatmadan deplasmanda Fenerbahçe’ye karşı pek şanslı değiliz.

Ama bu maç benim için farklıydı. Özellikle rakibin Avrupa mücadelesinden çıkması ve Teknik adam kalitesi bakımından onlardan üstün olduğumuzu düşünerek en az bir puan bekliyordum.
 
İlk yarıdaki oyundan sonra bu düşüncem daha da sağlamlaştı. Çünkü ilk yarı neredeyse orta saha mücadelesi şeklinde geçen bir maç ve ilk on beş dakika haricinde etkisiz bir Fenerbahçe sahadaydı. Konyaspor’da çok iyi kapanıp kontratak için açık arayarak rakibi tehdit etti.
 
İkinci yarı da ise maça damga vuran olay kalite farkı ortaya çıktı. Kanatları kullanamayan Fenerbahçe oyuna Nani ve Volkan Şen’i aldı.

Kapalı oynayan takımlara karşı topu kanatlara indirmezseniz sonuç almanız zorlaşır. Nitekim Fenerbahçe de özellikle Nani ile kanatlardan Konyaspor’u oldukça zorladı ve istediğini de 77.dakika da aldı. 

Maçı izlerken 80.dakikayı berabere geçirirsek en az bir puan alırız şeklinde düşünmüştüm ama daha önce golü yedik.

Maç sonu Aykut Kocaman’ında açıklamasında olduğu gibi oyunun defans bölümünü gole kadar çok iyi yaptık fakat son üç haftadır takımın hücum gücü oldukça düşük. Oyuncularda performans düşüklüğünü anlamam mümkün değil.

Dakika 88 Fenerbahçe geriye yaslanmak için bahane ararken biz kendi ceza sahamızda top çeviriyoruz.

Fenerbahçe’ye kayıp etmek belki önemli olmayabilir ama Aykut Hoca’nın ve Konyasporlu futbolcuların bu oyun anlayışını bir kez daha düşünmeleri gerekiyor.

Defans anlayışıyla bir yere kadar gelebiliyorsunuz. Puan alabilmek için gol veya goller atmak gerekiyor. 

Eskişehir maçıyla tekrar çıkışa geçebiliriz. 

Bu doğrultuda ikinci bir konudan bahsetmem gerekiyor.
 
8.haftadan sonra Konyaspor’u takip edin şeklinde yazı ve yorumlar yapmıştım.

Bu yorumumun da arkasındayım. Hatta 7.haftadaki maçtan sonra Konyaspor’u yere göğe sığdıramayıp bana haklı çıkıyorsun yorumu yapanlar şimdi de bana 3 maçtır ne oldu sorusu sormaya başladılar.

8.haftadan sonra dememdeki amaç bu takımın 8.haftadan sonra ilk yarı sonu ve ikinci yarıyı da kapsayan şekilde ligi geçen sezondan daha üst sıralarda bitirecek görüntüsünden dolayıydı. 8-12 haftalar arasına dikkat edin demedim.

Bu görüşümü de hala savunuyorum. Bu takım ligi geçen sezondan daha iyi yerde bitirecektir. Ben görüşlerimin arkasındayım.

Eskişehir maçını aldığınız zaman 19 puanla tekrar ilk 5 içinde olacaksınız. 

Maça göre yorum yapmaktansa genel performansa göre yorum yapmak her zaman en iyisi.

Yazımı yorumculuk hayatımda ilk defa bir futbolcuyla ilgili negatif düşüncelerimi belirterek bitireyim.

Uğur İnceman! Sözleşmenle birlikte Konya’dan ayrıl güzel kardeşim.

Maçın kırılma anları.

.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English