Son Dakika Haberler

Ali İzmirli

Ali İzmirli

​İkinci el telefonlar için 'Bylock' tehlikesi

01 Tuesday 2016
FETÖ terör örgütünün kendi aralarında kullandıkları şifreli haberleşme programı "ByLock" uygulamasının bulunduğu akıllı telefon, tablet ve bilgisayarları çok ucuza piyasaya sattıkları tespit edildi.

Özellikle internet üzerinden değerinin çok altında satılan telefon ve tabletlere karşı dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü bu cihazları alıp herhangi bir formatlama işlemi yapmadan kullanırsanız ileri ki süreçte "ByLock" yüzünden hukuki işlem görebilirsiniz.

Burada iki konuya dikkat edilmesi gerekiyor. İlki piyasadaki bütün ikinci el telefonlara ByLock veya diğer tehlikeli uygulamalar indirilmiş olabilir. İkincisi ise yurtdışından özellikle ABD menşeili cihazlar da ikinci el cihazlar kadar tehlike arz ediyor.

ByLock ve diğer tehlikeli uygulamalardan nasıl uzak dururuz?

1-E-devlet üzerinden üzerimize kayıtlı olan mobil hatların kontrolünü yapmanız gerekiyor. Kimlik bilgileri çalınarak çok kolay şekilde hat açılabildiği için belirli aralıklarla üzerimize kayıtlı hat kontrolünün yapılması gerekiyor.

2-Ev ve iş yerlerinde kullanılan Wİ-Fİ (kablosuz internet) şifresini 3.kişilerle paylaşmamanız gerekiyor. Bu kullanılan şifreyi de belirli periyotlarla sık sık değiştirmek size fayda sağlayacaktır.

3-İkinci el cihaz alırken dikkat etmeniz gerekiyor. İkinci el derken spot satılan cihazlarda son derece tehlike arz ediyor. Değerinin altında satılan tablet ve telefonlarda daha önce bu haberleşme uygulamaları kullanılmış olabilir. Bu sebeple ucuza satılan cihazların hemen tercih edilmemesi gerekiyor.

​4-ByLock ve benzeri uygulamaları sadece Fetö terör örgütü değil diğer terör örgütleri de kullanıyor. Çünkü whatsapp gibi yasal uygulamalarda grup içerisine en fazla 256 kişi eklenebiliyor. Fakat Bylock tarzı uygulamalarda binlerce kişiyi aynı gruba ekleyip kendilerine şifreli mesaj atabiliyorsunuz. Bu sebeple sadece kullandığınız işletim sisteminin (Android,iOS) uygulama marketinde yer alan mesajlaşma uygulamalarını kullanmak sizleri güvende tutacaktır.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Genpa Bayii Konya

    cep telefonunu aldığınız yerden fiş ya da fatura isteyin.Telefonu kullanmaya başladığınız tarih önemli olduğu için sorun olmaz.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English