Son Dakika Haberler

Ali İzmirli

Ali İzmirli

​Daha iyi olacak!

21 Wednesday 2015
Milli maçlardan sonra Konya artık Türkiye’nin futbol şehri olarak konuşulmaya başlandı. 

Bu benzetme de kesinlikle yerinde bir benzetme.

Düşünün Milli takım Konya’da yakaladığı rüzgârla en iyi üçüncü olarak Finallere gidiyor.

Milli maç sonrası ilk maç seyirci elinden geldiğinde takımını desteklemek için stada koşuyor.

Maç Cumartesi yerine Pazar olsa o stat daha fazla dolardı. Çünkü özel işletmelerde bunun büyük kısmını sanayi kesimi oluşturuyor oralarda cumartesileri bile saat 6 – 7 ye kadar mesailer devam ediyor. Orda çalışan taraftarların maça cumartesi günleri gelmesi mümkün değil. 

Maça geçecek olursak.

Konyaspor’un ilk haftalardan başlayarak devam eden performans artışı bu maçta da devam etti.

Şunu açıkça belirtmek gerekir ki Konyaspor koşu mesafesi olarak bu performansını korursa ligi ilk 6 içinde kesinlikle bitirir. Çünkü oyuncuların bitmek bilmeyen enerjileri söz konusu. Buda Aykut hocanın oyun sisteminin en önemli parçası. 

Maçı dakika dakika anlatmaya gerek yok. İlk on beş dakikalık süreçte Konyaspor oyuna çok etkili başladı. Fakat Gaziantepspor kalecisi Karcemarskas’ı bir türlü geçemedi. Daha sonra oyun orta saha mücadelesine döndü. 

Gaziantepspor oyunun genel çerçevesinde klasik bir deplasman takımı görüntüsü içinde oynadı. Oyunu kenar beklerinden kurup uzun toplarla Konyaspor kalesinde etkili olmaya çalıştı ama Konyaspor’un başarısındaki en önemli etkenlerden birisi olan savunma buna izin vermedi.

İkinci yarıda ise Gaziantepspor’un golüyle başladı diyebilirim. 51.Dakika da gelen yan topta Mehmet Uslu’nun hediyesi bir golü kalemizde gördük. Savunma oyuncusunun uzun toplarda iki önemli görevi vardır. Birincisi ilk top. İkincisi kademe. Mehmet hem ilk topta hem de kademe de hata yapınca maça beraberlik geldi.

Beraberlikten sonra ise oyunda en hoşuma giden taraf başladı. Konyaspor inanılmaz bilinçli şekilde atak yapmaya ve oyun düzenini hiç bozmadan rakip kalede etkili olmaya başladı. Nitekim beklenen golde Ömer Ali’nin kaptığı top sonucunda Rangelov’un pasında Holmen ile geldi. 

Bu golle birlikte Konyaspor, taraftarını, şehrini memnun eden bir galibiyet aldı.

Benim hoşuma giden bir başka olay ise galibiyetin ardından rakiplerin puan kaybetmesini beklememiz oldu.

Düşünün, haftayı galibiyetle tamamlıyoruz, üst sıralar için rakiplerimizin puan kaybetmesini bekliyoruz.

Rakiplerimiz de Fenerbahçe ve Galatasaray. 

Konyaspor iyi yolda. Daha da iyi olacak. Biraz daha sabırlı davranıp desteğe devam etmemiz gerekli.

Sabır demişken bu takımın ilk haftalarda ıslıklandığını hatırlatmamız lazım. Bu sebeple sabırlı olmamız gerektiğini belirttim.

Artık Aykut hocadan bahsetmeye gerek duymuyorum. Geçen sezon onun ne kadar iyi bir lider olduğunu ve bu takımda uzun süreli kalması gerektiği yönünde çok yazı yazmıştım. 

Şehir Aykut hocayı, Aykut hoca da şehri çok iyi tanıdı. 

Büyük başarılar için her şey müsait.

Ayrıca şunu da belirterek bitireyim.

Aykut Hoca’nın Konyaspor’dan sonraki durağı Milli takım olmalıdır.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English