Son Dakika Haberler

Ali İzmirli

Ali İzmirli

​Haber Sitelerine Büyük Şok!

18 Thursday 2014

16 Eylül Salı günü Google Türkiye'de büyük bir operasyonla, yazılımda bot diye tabir edilen Google'da üst sıralara çıkma işlemi yapan haber sitelerini arama sonuç listelerinden çıkardı. Operasyonla birlikte aralarında Hürriyet, Milliyet, Habertürk, Mynet, Radikal ve CNNTürk'ünde bulunduğu haber sitelerine Google üzerinden ulaşım engellendi.

Google yaptığı bu operasyonla medya devlerinin web sitelerine ve bu hileyi kullanan sitelere meydan okudu.

Sitenin ziyaretçi sayısı ve ziyaretçinin sitede geçirdiği süreyi kullanarak sıralamayı belirleyen Google, haber sitelerinin kullanıcıları siteye çekme adına yapmış olduğu arama motoru kandırma işlemini tek tek tespit ederek bu işleme son verdi.

Ciddi bir arama kitlesine sahip olan dizi izleme, şans oyunları, maç yayınları gibi talepler de haber siteleri tarafından yanlış sayfalar üretilerek kullanılıyordu.

Yapılan bu operasyonla Google, sarsılan güven ortamına az da olsa müdahale etti. Operasyonu kısa bir süre sonlandıran ve kötü niyetli sayfaları uzaklaştıran Google’ın gelecekte bu tür yapılan hilelere devam edilmesi durumunda kalıcı olarak  müdahale edeceği belirtiliyor.

Kısaca özetlemek gerekirse kurnazlık yaparak trafik yükselten, alexa gibi değer sıralaması yapan sitelerde üst sıralara çıkan, milyonlarca lira haksız reklam geliri elde eden haber siteleri, Google tarafından kara listeye alında ve uyarıldı.

Konuyu en iyi özetleyen ve haber sitelerinde görmeye alıştığımız aşağıdaki ve benzeri görüntülere bundan sonra kolay kolay karşılaşmayacağız.

5 satırlık haber için 15 tane fotoğraf ekleyerek galeri üreten haber siteleri bundan sonra daha da dikkatli olacak.

Kalın sağlıcakla…

.
.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English