Son Dakika Haberler

Ali İzmirli

Ali İzmirli

​Hemşehrim Masası

15 Monday 2014

Teknoloji alanında yeni çıkan ürünler ve güvenlik önlemlerinden ziyade geçtiğimiz günlerde basında yer alan ve benim de dikkatimi çeken önemli bir teknolojik uygulamadan bahsetmek istedim.

Meram Belediyesi Başkan Fatma Toru Hanımefendi ile birlikte vatandaşın sorunları ve yerinde çözüm ile ilgili çalışmaları oldukça fazlalaştırdı.

Bu çalışmalardan bir tanesi de gelişen ve yaygınlaşan sosyal medya aracılığıyla sorunların çözüme kavuşturulması olmuş.

Belediyenin resmi web sitesi aracılığıyla uygulanan Hemşehrim Masası twitter ortamına taşınmış. Meram'da ikamet eden vatandaşlar sorunlarını twitter aracılığıyla “@HemsehrimMasasi” kullanıcısına ulaştırıyor. Ulaştırılan konuyla ilgili cevapsa çok gecikmeden veriliyor.

Her ne kadar teknolojiyi kullanıyor gibi görünsek de gelişmiş ülkelerdeki “Faydalı Teknoloji kullanım” oranını henüz yakalayabilmiş değiliz. Sadece akıllı telefon satış rakamlarında ve sosyal medya kullanımında gelişmiş ülkelerle yarışıyoruz.

Meram Belediyesi'nin yapmış olduğu bu uygulama da teknolojiyi faydalı yönde kullandırmaya teşvik edici nitelikte.

Vatandaşla teknolojik iletişim son derece faydalıyken belediyelerimizin artık mobil uygulama alanına da ağırlık vermesi gerekiyor. Meram ve Selçuklu Belediyesinin uygulamalarını test etme imkânı buldum. Aynı firmanın yapmış olduğu iki farklı uygulama gayet güzel fakat interaktif ve etkileşim bulunacak seviyede değil. Uygulamalarda halen boş menüler bulunmakta. Ama gelecekte bu uygulamaların daha üst seviye ye geleceğine ve kullanım oranlarının daha da artacağına inanıyorum.

Başkan Fatma Toru Hanımefendinin hemşehrim masası ile yapmış olduğu teknolojik yeniliğin Meram'da oturan bir vatandaş olarak devamını diliyorum.

Bir sonra ki yazımda belediye web sitelerindeki yazılımsal incelemelerimi sizinle paylaşacağım.

Kalın sağlıcakla…

 

,.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English