Son Dakika Haberler

Ali İzmirli

Ali İzmirli

​İyi oyun kötü skor

29 Monday 2014

Ligde son 2 maçını farklı skorlarla kaybetmiş Konyaspor ile 6 maçtır yenilmeyen ve ligin lideri olan Beşiktaş’ın maçında şans faktörü, oyuncu yeteneği ve hakem skandalıyla kazanan Beşiktaş oldu.
Konyaspor futbol adına ortaya her şeyi koydu. Geçen haftada üzerinde durduğumuz konu olan Hleb’in yerine daha dinamik bir orta saha ile Konyaspor takım olarak Beşiktaş’ı baskı altına aldı. Fakat bitirici oyuncu eksikliğinden dolayı bu haftayı da puansız kapattı.....

Geçtiğimiz haftaların tam tersi, rakip sahada baskı kuran, topa daha sert olan bir Konyaspor vardı sahada. Aykut Kocaman’ın maç sonunda söylediği gibi Konyaspor geçtiğimiz iki haftadan daha farklıydı. Hem maç kazanma isteği, hem yardımlaşma en üst seviyedeydi. Aykut Hoca’nın oyun tarzının dışına bile çıkıldı. Pasla çıkmayı seven Konyaspor dün direk uzun toplarla bile şansını denedi.

Fakat büyük takımlarla Anadolu takımları arasındaki oyuncu farkı dün bir kez daha ortaya çıktı. Bir futbol klişesi vardır; atanla tutanın iyi olacak diye. Aşağıda verdiğim istatistikler bu sözün doğruluğunu bir kez daha ortaya çıkarıyor.  

 
Konyaspor’un güzel ve etkili oyununu gölgeleyen birde hakem faktörü vardı sahada. Djalma’nın omuz omuza aldığı topa faul çalan, Beşiktaş’ın ikinci golünden önce Ali Çamdalı’na yapılan net faulü vermeyen hakem faktörü de Konyaspor’un puan kaybetmesinde etkili oldu.

Sonuç olarak Konyaspor’da devre arasında bana göre kaleci ve bitirici oyuncu başta olmak üzere 4-5 oyuncuya ihtiyaç var. Devre arasını transfer bakımından verimli geçirirse, Aykut Hoca’nın tecrübesiyle ligi istediği yerde bitirebilir. Lig istenilen yerde bitirilse de bu sezonun en iyisi her maçta yıldızlaşan 12 numara taraftar olacaktır.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Cavit İpek

    Ali'ciğim kalemine sağlık bir Beşiktaş taraftarı olarak Konya sporu tebrik ediyorum çok süper oynadılar ama futbolda önemli olan sonuç

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • BURAK YENİKAYNAK

    Çok doğru ve yerinde tespitler, kaleminize sağlık..

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English