Son Dakika Haberler

Ali İzmirli

Ali İzmirli

​Sistem hatalı

22 Monday 2014

Sezon başından beri Konyaspor’un en büyük eksiği hücum futbolu etkili oynayamaması. Bunun en büyük göstergesi Mesut Bakkal ile ilk 7 hafta da sadece 5 gol, Aykut kocaman ile sonraki 7 haftada 7 gol atabilmesi. Mesut Bakkal zamanındaki hücum eksikliği Aykut Hoca ile devam ediyor.  Sadece iki dönem arasındaki tek fark golcülerin değişmesi. Mesut Bakkal zamanında gollerde Torje ve Marica gibi isimler varken Aykut Hoca zamanında ise Hazan Kabze, Ömer Ali ve Rangelov isimleri mevcut.

Sistem de ise değişiklik yok. 4-2-3-1. Konyaspor, bu sisteme uygun oyuncu yapısında değil.  Ne kanat oyuncuları bu sistemin gerekliliklerini yapıyorlar ne de büyük umutlar bağlanan Hleb takıma gerekli yardımı yapıyor.

Rahat kazanılmış gibi görünen Mersin İdman Yurdu maçının ilk yarısı bugünlerin en büyük habercisiydi.  Galatasaray maçının ilk yarısı, Gençlerbirliği maçının ikinci yarısı maalesef takımın ve şehrin kâbusu oldu.

Konyaspor özellikle evindeki maçlarda çift forvetle oynaması rakip sahada baskı ve hücum zenginliği açısından daha etkili olacağı düşüncesindeyim. Şu anda ikili forvet oynayacak kadro derinliği yok gibi görünse de Rangelov, Hasan Kabze ikilisi düşünülebilir.  Hleb’in dinlendirilerek mücadele gücü yüksek orta saha oyuncusu ile takım daha iyi işler yapabilir.

Diğer bir açıdan her şey sistem de değildir.

Bir futbol takımı 2 haftada 10 gol yiyebilir.

Futbolcuları hata da yapar.

Fakat bir futbol takımının mücadele etmemeye hakkı yoktur.

Özellikle seyircisi passolig alımında, takımını destekleme de rekorlar kırarken... Seyircisi deplasmanda bile yalnız bırakmazken... Konyasporlu futbolcuların mücadele etmeden bu şehri üzmeye hakkı yoktur.

Son iki haftada futbolcuların içindeki oynama isteğini özetleyen en güzel olay Gençlerbirliği’nin dördüncü golüdür. Korner kullanan Gençlerbirliği futbolcusu, ceza sahası içerisinde 10 futbolcu ile bulunan Konyaspor’un takım olarak bakışları arasında topu takip edip uzak direğe rahat şekilde tekrar gol vuruşu yapmasıdır.

Lafı uzatmadan. Konyaspor’un takım içerisinde sıkıntıları olduğu açıkça görülüyor. Bu sıkıntıları çözebilecek tek kişi de Aykut Hocadır. Çözeceği de kesindir.  Yeter ki kendisine yeterli bütçe ve destek yönetim tarafından verilsin. Taraftar zaten elinden geleni yapıyor.
 

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English