Son Dakika Haberler

Ali İzmirli

Ali İzmirli

​WhatsApp'ı endişelendiren yenilik

20 Monday 2013

Akıllı telefonların çoğalmasıyla birlikte mobil internet ve mobil internetle birlikte eskiden bilgisayar üzerinden kullanılan mesajlaşma programları artık yerini akıllı telefonlardaki uygulamalara bıraktı. Şu anda en çok kullanılan mesajlaşma programı ise WhatsApp.  Android sistemlerde ücretsiz olan WhatsApp iOS sistemlerinde ise ücretli durumda. Anında resimli ve videolu haberleşme imkanı da veren WhatsApp'ın ise moralini bozacak açıklama Blackberry’den geldi. Yapılan açıklamaya göre Blackberry Messenger (BBM) artık android ve iOS kullanıcıları tarafndan da kullanılabilecek. Yaz aylarından itibaren kullanılabilecek olan BBM ayrıca ekran paylaşma, sesli ve video üzerinden görüşme özellikleriyle de yenilenmiş olacak. En önemlisi her iki platformda da BBM ücretsiz olarak kullanılacak.

Güvenlik Kameranızın şifresini değiştirin

Yurtdışından ithal olarak gelen birçok güvenlik kamerası sistemleri neredeyse bütün işletmeler tarafından kullanılmakta. Güvenlik kamerası sistemlerinin sayesinde işletme sahibi iş yerini internet üzerinden her yerde takip edebilmekte. Fakat güvenlik zafiyetinden ise kullanıcıların bilgisi bulunmamakta. İnternet üzerinden işyerini takip etmek isteyen kullanıcı ilk önce kullanıcı adı ve şifre bilgisine sahip olması gerekiyor. İşte bu noktada güvenlik açığı bulunuyor. Sabit ip adresi üzerinden güvenlik kameralarına bağlanan kullanıcılar genelde sistemde varsayılan olarak gelen kullanıcı adı ve şifrelerini kullanıyor. Örneğin bir çok sistemde kullanıcı adı ve şifresi varsayılan olarak admin olarak gelmekte ve bu bilgiler değiştirilmemekte. Haliyle güvenlik kamerasını yalnızca kendisi seyrettiğini zanneden kullanıcının iş yeri bir çok kişi tarafından seyredilme riskiyle karşı karşıya kalmaktadır.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English